Від юрисконсульта до директора Миколаївської броварні: несподіваний кар’єрний шлях Олександра Балахнова в AB InBev Efes Ukraine

Від юрисконсульта до директора Миколаївської броварні: несподіваний кар'єрний шлях Олександра Балахнова в AB InBev Efes Ukraine

Несподіваний кар’єрний шлях Олександра Балахнова в AB InBev Efes Ukraine.

Побутує думка, що карколомно змінити кар’єру неможливо, тим більше у чітко  структурованій бізнес-структурі. Життя саме розбиває ці упередження, і приклади незвичайних кар’єрних історій лише ілюструють це.

17 років тому Олександр Балахнов прийшов у компанію AB InBev Efes Ukraine юрисконсультом, у відділ Legal & Corporate Affairs. За 13 років виріс до керівника відділу з правових питань некомерційних функцій. Прикметно, що компанія сприяє не лише професійному, але і лідерському зростанню. В AB InBev Efes Ukraine передбачено цілу систему розвитку лідерських якостей, і якщо співробітник постійно перевершує сам себе, він може перейти на вищий рівень не лише у сфері свого фаху, а й навіть зважитися на зовсім новий професійний шлях. І ось уже п’ятий рік Олександр – директор броварні AB InBev Efes Ukraine у Миколаєві.

В інтерв’ю для Mind Олександр Балахнов розповідає про свою незвичну історію кар’єри, про те, як він, будучи офісним працівником, опинився серед цехів Миколаївської броварні, очолив виробництво і почав оволодівати мистецтвом пивоваріння на власному досвіді. “Доводилося занурюватися у найнесподіваніші деталі, опанувати нову термінологію і вивчати технології пивоваріння уже безпосередньо на практиці”, адже за словами Олександра Балахнова, всі випробування передусім стали для нього особистими та професійними челенджами. 

У січні 2020 року Олександр разом з родиною переїхав до Миколаєва зі столиці, кардинально змінивши не лише своє життя, а і, як показав час, розвиток броварні. Його становлення як директора припало на ковід, перехід на роботу в онлайні, потім – війну, обстріли, релокацію, знову повернення у місто на Південному Бузі і відновлення пошкодженого виробництва. Перезапуск броварні, налагодження процесу пивоваріння, переживання тривог і піклування про співробітників – ці чотири роки життя у новій ролі були сповнені челенджів і випробувань. Але воно того варте, стверджує Олександр.

“Для мене важливо рости у рамках компанії, а не лише в межах своєї функції. Можливо, перехід в зовсім інший напрямок був дещо ризикований. І я серйозно зважував можливі наслідки свого рішення. Проте я ухвалив рішення на користь зростання. І хоча професійна трансформація з юриспруденції у виробництво далася мені непросто, я жодного дня не шкодував про це. І зараз на броварні я відчуваю себе повністю реалізованим. І щасливим”, – ділиться він своєю історією.

Про карколомну історію юриста, який став броварем, переїхав з Києва у Миколаїв і тепер керує крупним Миколаївським підприємством, читайте у матеріалі: https://mind.ua/openmind/20271311-z-yuristiv-u-brovari-yak-yuriskonsult-stav-direktorom-brovarni.

Джерело