Агроном насіннєвого господарства Яків Пінчук. Суспільне Миколаїв/Федір Бондар
Завдяки дощам озимі вже зійшли, зокрема ріпак. Агроном розповів, що господарство вже три роки сіє за технологією "No-till", що передбачає мінімальний обробіток ґрунту.
"Різниці у врожайності ми поки що не спостерігаємо, але зменшується обсяг робіт і витрат. На тонну вирощеної продукції набагато менше витрат йде", — каже Яків.
Аграрна машина засіює поле Федір Бондар/Суспільне Миколаїв
Поле Федір Бондар/Суспільне Миколаїв
Грунт Федір Бондар/Суспільне Миколаїв
Насіння ячменю Федір Бондар/Суспільне Миколаїв
Зійшовший озимий ріпак Федір Бондар/Суспільне Миколаїв
Озимий ріпак Федір Бондар/Суспільне Миколаїв
Щороку господарство збільшує площі під нішевими культурами, які потребують меншого догляду та витрат, а коштують більше зернових і технічних, говорить його керівниця Надія Іванова.
"Посіяли з місяць тому ріпак, озиму пшеницю, наразі закінчуємо сівбу озимого ячменю. Будемо продовжувати зимуючим горохом. Далі планується підзимовий посів коріандру", — розповіла жінка.
Керіввниця насіннєвого господарства Надія Іванова. Суспільне Миколаїв/Федір Бондар
Загалом у регіоні озимими культурами планують засіяти 646 з половиною тисяч гектарів, повідомили у департаменті агропромислового розвитку ОВА.